De nieuwste trend. The must have. De AGA.


Lees wat een jarenlange Aga bezitster, klant van ons, te vertellen heeft over de Aga.
AGA is DE nieuwe trend. DE MUST HAVE. Een AGA is cool!!!  
 
En dat weet Anita Veldt, 44 jaar, samenwonend met man en twee zoons en een hond, als de beste.
Anita is verpleegkundige en heeft eigen praktijk als integraal leefstijl- en vitaliteitscoach: Leefstyle coaching en training in Akersloot. Zij vindt dat een AGA uitstekend past in een gezonde leefstyle.
 
Anita: We willen allemaal gezond en gelukkig oud worden, het liefst zonder pillen.
Een juiste leefstijl kan jouw medicijn zijn. Maar wat is dat gezond? Wat is vitaliteit? Dat heeft voor ieder een andere betekenis.
Onze maatschappij vraagt veel van ons, supermarkten geven vaak niet het juiste voorbeeld, agenda’s staan vol.
Daardoor zijn we eerder geneigd naar een snelle hap om snel weer verder te kunnen. Maar neem het heft in eigen hand wat betreft je eigen gezondheid. Voorzie jezelf van de juiste voedingsstoffen en voel wat dit met je doet. Voeding kan grote uitwerking hebben op jouw kwaliteit van leven.
 
De AGA kan hier heel goed in ondersteunen in een gezonde leefstyle.. Kooktijden komen vaak wat minder nauw aan dan op normaal fornuis. Daarom ook geen gestress om alle gerechten gelijk klaar te hebben. En is iets wel eerder klaar, dan gebruikt Anita de warmhoudoven.Gerechten bereidt in de AGA smaken beter. Groenten garen langzaam door in eigen vocht, vitamines en veel goede voedingsstoffen blijven hierdoor behouden. De warmte staat stil, gerechten schroeien daardoor sneller dicht, waardoor geen onnodig vochtverlies en betere smaak.
 
Door de AGA efficiënt te gebruiken, kan er bijvoorbeeld voor het eten nog een wandeling worden gemaakt met de hond. Nuchter bewegen is namelijk gezonder en bevordert spijsvertering. Als haar man een half uur later thuis komt, is dat geen probleem. Ze eten dan met z’n allen gewoon even later, zonder verpieterd of verbrand eten. Het komt niet op een half uur aan. Hoe relaxed is dat! En gezellig met elkaar aan tafel. Alhoewel de kinderen niet altijd gecharmeerd zijn van de gezonde biologische voeding van moeders, af en toe een pizza of patat wordt dan ook wel eens bij ons gegeten. Ze probeert 80% gezonde voeding te maken en af en toe zondigen ze 😊
 
De AGA is ook een rustpunt. Doordat hij altijd aan staat is hij behaaglijk warm. Haar zoon van 13 kan je wel uittekenen voor de AGA op een krukje. Zijn instagram aan het checken, of liggend met de hond voor de AGA. Relaxed en genietend. De andere zoon van 11 vindt het erg lekker een warme pyama aan te krijgen, dus gaat die even op de over voor het douchen
 
Anita zegt altijd tegen de mensen die de AGA niet kennen, dat het een oven is voor luie huisvrouwen. Je moet er even mee leren werken, maar het is zo relaxed. Bouillon trekken ( gewoon 24 uur in oven laten staan), stoofpotje maken (voor het werk in de kookoven zetten, na het werk aan tafel met heerlijk gaar vlees), zelf brood bakken ( op de foto net een notenbrood gebakken: ingrediënten: 9 eieren, 750 gram verse gemengde noten, abrikozen, kokosolie en kokossnippers. Met laagje echte roomboter heerlijk en gezond!) En tijdens het bakken van het brood heb ik voor de AGA gezeten en mijn boek uitgelezen. De AGA, een soort slowcooking, doet het werk, hoe ontspannen! 
 
Anita's algemene tips voor een gezonde leefstijl:

* Eet puur en onbewerkt ( geen suiker, geen E nummers en bij voorkeur biologisch)
* Eet gevarieerd* Volg geen crash dieet, maar eet met gezonde verstand
* Af en toe zondigen mag ( 80% gezond, 20% minder gezond)
* Beweeg voldoende
* Reduceer stress ( door bijvoorbeeld mindfulness)
* Lach en geniet ( beleef het moment zonder gedachten aan morgen)
 Meer informatie over anita kijk op haar website www.leefstyle.nl