AGA R7 DUAL CONTROL

De nieuwe AGA R 7 is niet alleen de opvolger van de AGA Dual Control maar ook meteen de meest recente variant van de AGA zoals deze bijna 100 jaar geleden is ontworpen.
Afbeelding invoegen
De R 7 is volledig elektrisch leverbaar in een 100cm (3-oven) en 150cm (5-oven) variant, van gietijzer en gemaakt om de hele dag aan te staan.
 
Op de standaard stand heeft u een ‘roasting oven’ van ongeveer 230 graden, een ‘baking oven’ van ongeveer 180 graden en een ‘simmering oven’ van ongeveer 110 graden tot uw beschikking.
 
De nieuwe R 7 is uitgerust met een slumber setting waarbij de temperatuur zakt en u energie bespaart zonder de behaaglijke AGA warmte te verliezen. Daarnaast heeft het fornuis een ‘low-setting’ en high-setting’ waarbij alle ovens respectievelijk 10º kouder of warmer zijn.
Net zoals bij de Dual Control staat de kookplaat en sudderplaat standaard uit en zet u deze pas aan bij gebruik.
Na ongeveer 10 minuten zijn de platen warm en klaar om te gebruiken.
 
Met de nieuwe R7 biedt AGA een fornuis met alle krachtige eigenschappen waar AGA zo beroemd mee is geworden maar dan aangepast aan de wensen van de huidige maatschappij en consument.
Daarnaast wordt dit model standaard geleverd met een warmhoudplaat. Deze warmhoudplaat werkt met een krachtig element en zal ongeveer 60 graden zijn. Additioneel is de AGA R7 ook verkrijgbaar met een 1-zone inductiekookplaat (i.p.v. de warmhoudplaat). 
De meerprijs hiervoor is € 1000,-
 
AGA R 7 Dual Control 3-oven
Afbeelding invoegen
Kleuren:
Aubergine, Blush, Cream, Dark Blue, Dartmouth Blue, Dove, Duck Egg Blue, Heather, Linnen, Pearl Ashes, Pewter, Pistache, Salcombe Blue, Slate, Wit, Zwart
 
Installeren:
Bezorging, aansluiten en installeren zal gebeuren door een AGA specialist.
Voordat het AGA fornuis kan worden geplaatst zal de AGA specialist eerst bij u op bezoek komen om de situatie te beoordelen.
 
Bak-oven:
Ongeveer 180 graden. Via de ‘low setting’ of ‘high setting’ kan de temperatuur met 10℃ respectievelijk verlaagd of verhoogd worden.

Braad-oven: 
Ongeveer 230 graden. Via de ‘low setting’ of ‘high setting’ kan de temperatuur met 10℃ respectievelijk verlaagd of verhoogd worden.

Sudder-oven: 
Ongeveer 120 graden. Via de ‘low setting’ of ‘high setting’ kan de temperatuur met 10℃ respectievelijk verlaagd of verhoogd worden.

Kookplaten:
Beide kookplaten zijn binnen 10-12 minuten op temperatuur
De snelkookplaat (links) wordt ongeveer 330 graden
De sudderplaat (rechts) wordt ongeveer 200 graden

Energie-verbruik:
Aansluitwaarde van R7 volledig elektrisch: 3-fase krachtstroom 16AV
Verbruik van een volledig elektrische R7 bij het koken van het standaard AGA week menu (link): 125kw

Belangrijke informatie:
Garantie: 2 jaar volledig.
Afmetingen:Breedte: 987 mm (minimaal 2mm vrij houden aan beide kanten bij inbouwen)
Hoogte tot kookplaat: 915 mm
Diepte exclusief handvaten: 698 mm Inbouwdiepte tot keukenkastjes: 670 mm 
 
Afbeelding invoegen